Cooperar és facilitar que passin coses.

Hola a tots i totes,

educacic3b3n-para-la-ciudadaniaLa cooperació és el resultat d’una estratègia aplicada en el procés o treball desenvolupat per grups de persones o institucions, que comparteixen un interès o objectiu preestablert, on generalment són utilitzats mètodes o mecanismes d’acció que faciliten la consecució d’una meta o objectiu proposat. Per tant parlem de col·laboració quan es recolzen mútuament un grup de persones, societats o institucions.

Sovint però, aquestes mateixes persones, societats o institucions es confonen, no exercint la cooperació, però si la competició. La diferència és prou clara. Cooperació és buscar el bé comú, mentre competir és posar per davant l’interès personal o partidari.

Quan parlem de governança i exercici polític aquestes dues visions també són presents. Normalment en el modus “competència” se situen aquells que no tenen un projecte clar, que improvisen i que per tant necessiten posar algú en contraposició per justificar les seves accions. També són aquells que ni escolten ni dialoguen. A Masquefa no cal anar molt lluny per observar aquestes posicions.

La cooperació en l’exercici polític o el lideratge compartit parteix de posicions ben diferents. Ho definiria com la “capacitat d’establir marcs de treball en comú que facilitin que passin coses”. Cooperació és transformar, millorar i obrir les maneres de governar, d’administrar, i de relacionar-se amb els ciutadans. És escoltar, és dialogar i també és planificar de manera conjunta. I tot això només és qüestió de voluntat política… només de voluntat política.

És necessari canviar les actituds i les aptituds al front dels lideratges polítics, transformar les visions sobre el govern i l’autoritat i, sobretot, repensar el concepte legitimitat política vers legitimitat ciutadana.

A Masquefa i també arreu, la cooperació és la gran oportunitat. Promoure l’obertura, la participació i la transparència política són els factors claus per connectar amb la ciutadania. Es tracta de coherència per a nous temps que demanen noves formes de governar.

Espero que sigui del vostre interès!

Salutacions!

 

Tagged with: , ,
Arxivat a ciutadania, cooperació, democràcia
One comment on “Cooperar és facilitar que passin coses.
  1. […] Hola a tots i totes, La cooperació és el resultat d’una estratègia aplicada en el procés o treball desenvolupat per grups de persones o institucions, que comparteixen un interès o objectiu preestab…  […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Instragram

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

A %d bloguers els agrada això: